Szellőzés a penészesedés kialakulása ellen

aereco_szellozesi-rendszerek

aereco-szellozes-ajto-ablak-gyarA belső légszennyezés több forrásból származhat, például függ az életviteltől, az emberi szervezet működésétől, vagy pára szabadulhat fel az alkalmazott építési anyagokból is.

Akár folyékony, akár vízgőz formájában a víz az elsődleges problémaforrás az építőiparban.

Már kis mennyiségű vízgőz is elegendő ahhoz, hogy közvetlenül, vagy közvetve hatással legyen a használók egészségére, és az épület szerkezeti elemeire.

A jó hőszigetelésű új, vagy utólag szigetelt régi épületekben a szigetelés és a nyílászárók fokozott légzárása együttesen okozhat komoly pára gondokat:

  • a leghidegebb felületeken víz kondenzációját,
  • a párazáró rétegnél nedvesedést,
  • a fal hőszigetelő képességének leépülését.

Az Aereco szabályozott szellőzési rendszer azzal, hogy a bent lévők szükségleteihez igazítja a szellőző- levegő mennyiségét, minimalizálja a szellőzési hőveszteséget, optimá- lissá teszi a légcserét és megelőzi a páralecsapódásokat és azok káros következményeit

Néhány közvetlen előny

Jobb légcsere, nagyobb komfort

Amint egy helyiségben személyek tartózkodnak, nő a relatív páratartalom, ekkor a páraérzékelős szellőzőelemek zsalui nyílnak, megnő a légforgalom. A kiszolgáló helyiségekben (konyha, fürdő, WC) folytatott tevékenységek fokozott szag, illetve párakibocsátással járnak. Ezek következtében az itt elhelyezett légelvezetők a páraérzékelő vagy mozgásérzékelő, esetleg kézikapcsoló hatására nyitnak, ezáltal fokozva az elszívott levegő mennyiségét és felgyorsítva a szennyezett levegő eltá- volítását, így a légcserét.

A páralecsapódások elkerülése

Az emberi kipárologtatás és a szokásos tevékenységeink (főzés, zuhanyozás, mosás) következtében felszabaduló nedvesség páralecsapódásokat okozhat, melyek gombásodást, penészesedési folyamatokat indíthatnak el. Ahogy növekszik a páratartalom, és ezzel a kondenzáció veszélye, a higroszabályozású szellőzőelemek nyitnak, a fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, így megszűnik a kondenzáció veszélye.

A költségek kézben tartása

A lakásokban gyakran a szellőzésnek, szellőztetésnek tulajdonítják a hőveszteség egy jelentős részét (akár 50%-ot is). Ez igaz is a hagyományos szellőzési eljárások többségére nézve (állandó levegős szellőzés, ablaknyitás). Viszont az Aereco higroszabályozású rendszerrel jelentős energia megtakarítás érhető el. A légcsere a szükség szerinti optimális lesz, így a szellőzési hőveszteség minimá- lisra redukálható.

 

Termék palettánk: